Splitová klimatizácia

Ak je niečo úspešné, časom nachádzame na trhu veľa druhov alebo modelov, tohto výrobku. Inak to nie je ani pri klimatizáciách. Poznáte všetky? Klimatizácie sú už bežnou vecou a nachádzame ich v takmer každom dome, byte či objekte. Klimatizácia je synonymom pre chlad – chladenie. Aktuálna ponuka na trhu ale hovorí o niečom inom. Klimatizačné jednotky sú už solídnym zariadením, ktoré kombinuje viaceré funkcie. Možnosti jej využitia sú mnohé. Klasické rady klimatizácií zabezpečujú odvod teplého vzduchu z miestnosti. Pokým ochladený vzduch do miestnosti vháňajú. Výsledkom je teplota podľa želania majiteľa.

monosplit alebo multisplit

Klímu ale nemusíte vypínať po skončení leta. Aktuálne sú na trhu aj vyššie rady, ktoré kombinujú možnosť chladenia vzduchu s jeho ohrevom. Výsledkom je príjemné teplo aj počas zimných mesiacov. Avšak spotreba energií je menšia ako pri klasických radiátoroch. Inštalácia klimatizačnej jednotky si teda našla svoje miesto aj v opatreniach na zníženie primárnej energie. Spadá do kategórie B. Vykurovanie klimatizáciou sme počas zimy vyskúšali a boli sme príjemne prekvapený. Napriek klesajúcim teplotám boli vnútorné priestory vyhriate a teplotu dokázala klimatizácia stabilne udržať. Bonusom bola kvalita vzduchu.

alergie nemajú šancu

Všetci poznáme nepríjemný kašeľ so suchého vzduchu, ktorý zažívame pri zimnom vykurovaní. Pri vykurovaní klimatizáciou vzduch nebol zbytočne suchý. To je naozaj veľké plus. Rovnako ako prepracovaný obsah filtrov. Tie ocenia hlavne alergici. Prach ale aj čiastočky vo vzduchu, ktoré môžu spôsobovať alergickú nádchu sú preháňané cez sústavu filtrov. Výsledkom je čistý vzduch a miernejšie následky sennej nádchy. Ak ale túžite po totálnej špičke. Predstavte si ako ovládate klimatizáciu hlasom, aplikáciou alebo umelou inteligenciou. Kvalitnejšie prevedenie a dlhšia životnosť zariadenia. Samsung Wind free comfort dokáže nielen to. Dvojstupňové chladenie, odvlhčovanie vzduchu a ovládanie z akéhokoľvek miesta. Samsung opäť nesklamal a prináša špičku na trhu.